2016. 11. 22
Elmegyünk az orvoshoz, mert nem vagyunk túl jól, felír valami gyógyszert, bevesszük, és jó esetben a betegség tünetei elmúlnak, de a kiváltó okot nem tudjuk meg, azt az orvos nem vizsgálja.

2016. 11. 21
Végre egy iga­zán ha­té­kony diéta, ami hét­ről hétre lát­vá­nyo­san tün­teti el rólad a fölös ki­ló­kat. Nincs kop­la­lás és egy­hangú ét­rend, éljen az egész­sé­ges túró!

2016. 11. 18
A bőr öregedése elkerülhetetlen, de ezt a folyamatot lassíthatjuk. Az életmódunk is hatással van a bőrünk állapotára. A kor előrehaladtával a bőr petyhüdté válhat és megjelenhetnek rajta az öregedési foltok. A tüneteket könnyedén enyhíthetjük, ha kellő módon ápoljuk a bőrünket.

2016. 11. 18
Az aszpirin az egyik leggyakrabban használt vény nélkül kapható fájdalomcsillapító. A legtöbbek tartanak belőle otthon egy dobozzal, hogy bármikor segíthessen megszabadulni a fájdalomtól. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy olyan kémiai anyagokat tartalmaz, melyek a fájdalomcsökkentésen túl sok másra is felhasználhatók.

2016. 11. 18
A körmeinken található fehér kis félholdakat lunuláknak hívjuk. Ez a rész azért fehér, mert a körömlemez szabadon maradt része már kinőtte a körömágyat, így az alá levegő kerül, ellentétben a lunulával, ahol még folyamatban van az elszarusodás, a keratinrostok még nem teljesen rendezettek, ezért a fényvisszaverés teljes.

2016. 11. 18
A bütyök kortól függetlenül bárkinél megjelenhet, de általában a nőknél jelentkezik. A kényelmetlen cipő váltja ki ezt a dudort. A bütyök sok esetben nagyon fájdalmas lehet, főleg ha elhanyagolják. Ha időben észrevesszük, műtéti beavatkozás nélkül is kezelhetjük.

2016. 11. 14
A legtöbb ember tart odahaza aszpirint, mert ez a gyógykészítmény enyhíti a fejfájást, a lázat, ízületi panaszokat, de vannak akik a szívbetegségek elkerülése érdekében szedik a hatékony szalicil-savat tartalmazó aszpirint. De ugyanakkor a szépségápolás során is alkalmazható ez a kis tabletta. Hogy miként? Most minden ki fog derülni.

2016. 11. 13
Egykori nagyivók közöltek magukról képeket, hónapokkal azután, hogy felhagytak az alkoholfogyasztással. Bizonyára sokan hallottatok a Száraz November nevű kezdeményezésről, amelynek lényege, hogy egy teljes hónapon át kiiktatja az ember az életéből az alkoholfogyasztást.

2016. 11. 10
Bútorok, virágok, kiegészítők, kedvenc párnáink, fényképek mind-mind az otthonunk részei, legalább úgy, mint az illatok. Ma már az illatok világára is egy egész iparág telepedett rá és csak kapkodjuk a fejünket, hogy vajon melyik gyertyát, légfrissítőt vagy parfümöt vásároljuk meg. A polcok előtt is többnyire az illat varázsa ragad el, és ritkán olvassuk el egy adott termék összetevőit. Pedig nem ártana, hiszen sok esetben a káros, allergén összetevőknek se szeri, se száma.

2016. 11. 08
A reflexológia egy több ezer éve ismert és fennmaradt holisztikus gyógyítási módszer, amelynek hatásmechanizmusa ma már tudományosan is bizonyított. A reflexológia segítségével felmérhető a szervezet állapota, és felerősíthetők a szervezet öngyógyító folyamatai.

Friss bejegyzések

Népszerű bejegyzések