2016. 10. 12
A legtöbb ember tisztában van vele, hogy a bab, a fokhagyma, és a teljes kiőrlésű magvak hozzájárulnak a szívünk egészségének megőrzéséhez. Azonban azt már kevesen tudják, hogy a savanyú káposzta az egyik legszívbarátabb élelmiszerünk.

2016. 10. 10
Erősíti a fogínyt, és növeli a baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenálló képességet a száj- és garatüregben. De megvéd a szájüreg gombás fertőzéseitől és a gyulladásoktól.

2016. 10. 09
A gyorséttermek és gyorskaják elterjedésével ma már szinte alig fogyasztunk zöldségeket, gyümölcsöket, miközben nagyanyáink egy héten alig egyszer ettek húst, az étrendjük legtöbbször szezonális zöldségekből, gyümölcskészítményekből állt. És egészségesebbek is voltak, mint a mostani generáció.

2016. 10. 08
Egész télen keményen edzettél, hogy nyáron gond nélkül mehess a strandra, a hátadon lévő hurkáktól mégsem tudtál megszabadulni? Ezzel nem vagy egyedül! Fitness edzők szerint sokan azért küzdenek ezzel a problémával, mert kizárólag edzéssel akarják eltüntetni őket.

2016. 10. 08
Rengeteg különböző ember van a világon, akiknek olajos a bőre és nagy, látható pórusaik vannak. Ezek az emberek mindenféle krémet és gyógymódot kipróbálnak, hogy pórusaikat kevésbé láthatóvá tegyék, összehúzzák őket, amennyire csak lehetséges.

2016. 10. 08
Csaknem minden harmadik embernek magas a vérnyomása, és a legtöbben mit sem tudnak a betegségükről. Tedd a szívedre a kezed: te mikor méretted legutóbb?

2016. 10. 07
A 33 éves nőnél tavaly, három héttel az esküvője előtt diagnosztizált orvosa a mellrákot. Nem egyezett bele keble eltávolításába és a kemoterápiás kezelésbe, mert mindenáron családot akart.

2016. 10. 06
Nem vagyok orvos, vagyis a következő írás bizonyos szempontból “laikus”. A laikust azonban idézőjelbe kell tennem, hiszen a saját testemet minden bizonnyal élesebben érzékelem, mint egy orvos azt valaha teheti. Igazából úgy is fogalmazhatok, hogy a magam esetében nálamnál jobb diagnosztát találni sem lehet. Én érzem a problémás területeket, ahogy én érzem legjobban azt is, ha a fennálló problémámban bármilyen irányú elmozdulás is bekövetkezik.

2016. 10. 05
Sokat tesz az egészségéért az, aki rendszeresen fogyaszt csípős paprikát, ugyanis ebben a pikáns zöldségben számos vitamin és ásványi anyag van, amely serkenti az immunrendszert, így több betegségtől is védve lesz a szervezetünk.

2016. 10. 05
A humán papiloma vírus okozta bőrelváltozások a kor előrehaladtával számos embernél felbukkannak. A legtöbb szemölcs ártalmatlan, és orvosi beavatkozás nélkül is eltávolítható.

Friss bejegyzések

Népszerű bejegyzések