Szép a magyarok mosolya, eléggé jól vigyázunk a fogainkra. Erre világított rá az NRC piackutató és a Rapid White 2017-es 1000 fő bevonásával készült reprezentatív felmérése is, amely szerint a magyar lakosság nagy része minden nap elvégzi az alapvető szájhigiéniai lépéseket.A magyarok fele használja naponta többször a fogkeféjét és a fogkrémet - derül ki az NRC piackutató cég és a Rapid White fogfehérítő márka idén készült reprezentatív felméréséből.

Az eredmények azt mutatják, hogy itthon az emberek 97-98 százaléka szokott használni fogkefét és fogkrémet, ebből pedig 55 százalék azoknak az aránya, akik naponta többször is, és 35 százalék azoké, akik napi egyszer nyúlnak ezen fogápolási kellékek felé reggel vagy este. Csupán 10 százalék azoknak az aránya, akik csak ritkábban, mint naponta tesznek eleget az alapvető szájhigiéniai feladatoknak.

Nagy népszerűségnek örvend a szájvíz

Szájvizet a 18-59 év közötti lakosság 68 százaléka szokott használni, amiből 26 százalék öblöget legalább napi egyszer. A magyar nők és férfiak 32 százaléka pedig inkább hanyagolja a szájvíz használatát. Továbbá a válaszokból kiderült, hogy a résztvevők 34 százaléka szokott fogselyem segítségével gondoskodni fogai egészségéről, melyből 8 százalék a napi szintű alkalmazás. Fontos megjegyezni, hogy ezen a területen még van hova fejlődni, mivel a magyarok nagy része (66 százalék) sosem használt még ilyen terméket.

Alapvetően vigyázunk a fogainkra és igyekszünk megőrizni őket

A kutatás alapján Magyarországon az emberek 4 százaléka használ napi szinten fogfehérítőt, 25 százalék viszont, helyesen, inkább mellőzi a rendszeres alkalmazásukat, hiszen többnyire ezen termékek nem a napi szintű beavatkozásra lettek kifejlesztve, elegendő kúraszerűen vagy bizonyos időközönként alkalmazni őket. A felmérés eredményei alapján azt mondhatjuk, nem állunk rosszul, ha a fogainkról való mindennapi gondoskodásról van szó. Aki azonban a napi két fogmosáson és szájvízzel való öblögetésen túl többre vágyik, számtalan lehetőséggel találja szemben magát, ha vásárláskor jobban végig néz a polcokon.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!