A higiéniai papírtermékek sem lesznek kivételek: Jelentősen megemelkednek az árak.



A higiéniai papírtermékek a kétszeresükre drágulhatnak az év végéig tavaly szeptemberhez képest - közölte egy hazai jelentős méretű gyártó, a Vajda-Papír Kft., hozzátéve, hogy ellátási hiánytól ugyanakkor nem kell tartani.

Az árváltozást a higiéniai papírgyártó cég azzal indokolta, hogy beszerzési és energiaköltségei is mintegy 100 százalékkal nőnek az idén az ukrajnai háború és az energiaválság következményeként.

A cég alapító-ügyvezetője, Vajda Attila azt mondta, hogy a friss cellulóz, amelyből a higiéniai alappapír készül, nem helyettesíthető más alapanyaggal. A cellulóz ára azonban jelentősen emelkedett, az újrahasznosított papír, mint alapanyag elérhetősége pedig korlátozott.

A pluszköltségeknek azonban csak egy részét hárítják át a fogyasztókra, Vajda szerint a fogyasztói ár a kereskedőkön is múlik.

Az ügyvezető szerint Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna a higiéniai papírtermékekből, a Vajda-Papír csoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna. Magyarország ellátása higiéniai papírtermékekből a kedvezőtlen körülmények ellenére biztosított, 'nem lesz hiány WC-papírból, papírzsebkendőből vagy törlőkendőből'.

A Vajda-Papír 22 éve alakult családi vállalkozásként, jelenleg 650 munkavállalót foglalkoztat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!