Az autómosás legkritikusabb része a rovarmaradványok eltüntetése. Van rá két jó módszer is!Az autónk fényezésének védelme érdekében ne használjunk túl sok vegyszert! Amit lehet, csak vízzel mossunk le!

Az autómosást mindig a tető lemosásával kezdjük. Bőséges tiszta vízzel mossa le, öntözőcsőből vagy akár vödörből. Ha nem lett teljesen tiszta a karosszéria, meleg vízben oldjon fel egy kevés autómosó folyadékot. Háztartási tisztítószereket ne használjon: kárt tehetnek a fényezésben. Tiszta szivaccsal vagy puha kefével kíméletesen dörzsöljük át. Rögtön a mosás után öblítsük le tiszta vízzel, és töröljük szárazra.

A rovarok eltávolítása lehet, hogy nagyobb kihívás elé állít! Használjunk denaturált szeszt! Ebbe mártsunk egy rongyot, és töröl­jük át a makacs kátrány-, madárürülék- és ro­varszennyezéseket.

Vannak, akik a cola hatására esküsznek! A szénsavas cola kiváló megoldás arra, hogy eltávolítsa a rovarokat. Egy szivacsra öntsön a colából, és azzal dörzsölje át a problémás felületet. Utána laposan tisztítsa le vízzel!

HA TETSZETT

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!