Július 1-től több dolog is megváltozik – derül ki az Adózóna cikkéből.

A változások fontos eleme, hogy míg 2018-tól már úgy térhettek vissza a nyugdíjasok a munkavilágába, hogy nem kellett kérniük, hogy szüneteltessék a nyugdíjas ellátásukat, ha rendes, Mt. szerinti jogviszonyban dolgoztak. Viszont ha valaki a munka törvénykönyvén kívüli jogviszonyban volt foglalkoztatva – például eseti megbízási szerződéssel -, akkor addig kaphatta a nyugdíjas ellátását, amíg a minimálbér 18-szorosát el nem érte a keresete.

Ha a kereset meghaladja az éves keretösszeget, a következő hónap első napjától az év végéig, de legfeljebb az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig az ellátás folyósítását szüneteltetni kell – írja szemléjében az Infostart, amely felhívja a figyelmet, hogy a július 1-i változáskor eltűnik a keresetkorlát, mivel az új törvény szerint az öregségi nyugdíjas a nyugdíj melletti keresőtevékenységei után nem válik biztosítottá és e keresetei után nem fizet nyugdíjjárulékot, vagyis nem kell majd egyáltalán figyelembe venni a határérték kiszámolásánál.

ITT A DUPLA nyugdíj – ÍGY KAPHAT DUPLA NYUGDÍJAT Magyarországon ! – Nagy pénzt kaphat minden hónapban ha tisztában van ezzel – itt vannak a feltételek :Tovább olvasom a cikket