A nővérnek elállt a szava!Idén több mint 40 évvel ezelőtt ez a nővér megmentette egy megégett csecsemőt, évekkel később rátalál egy fotóra a legnagyobb közösségi oldalon és a szava is eláll!

1977-ben bejárta a fotó a világot, melyen egy nővér elképesztő szeretettel gondozta Amandát gyermekkorában mikor a lány égési sérüléseket szenvedett.

Amanda Scarpinati csecsemként komoly égési sérüléseket szenvedett egy párásító készüléktől. Az USA-ban található Albany Medical Center kórházba kezdték meg az ápolását, ahol egy fiatal nővér vigyázott rá, amíg fel nem épült.

Ezek a fotók 1977-ben megjelentek meg a kórházi folyóiratban. Amanda életes során ezeket a képeket őrizgette, azt remélve, hogy egyszer majd megtalálja a nőt, aki gondoskodott róla, és megköszönheti neki.

Ezek a képek adtak Amandának erőt a legnehezebb időszakaiban:

Megnyugtat, ahogy ezeket a fotókat nézem a fiatal hölgyről – a nővérről, aki vigyázott rám. Érzem a szeretetét és törődését a képeken keresztül.

Amandának hosszú évekig nem sikerült megtalálnia a keresett személyt, akinek a nevét nem említették a kórházi jelentésben. Utolsó próbálkozásként a közösségi oldalakhoz fordult segítségért, posztolta a történetét, és a képeket a Facebookon. Szinte azonnal válaszoltak, hogy a fiatal nővér valószínűleg Susan Berger lehet. Susan emlékezett a babára:
 

Annyira nyugodt volt. Általában a csecsemők alszanak vagy sírnak műtét után. Ő pedig annyira csendes és bizalommal teli. Csodálatos volt.

Két héttel később találkoztak az Albany Medical Center-ben, ott, ahol történetük elkezdődött 38 évvel ezelőtt.

Kiderült, hogy az akkor 21 éves Susannak, Amanda volt az egyik első páciense. Soha nem gondolta volna, hogy 38 év távlatában valaki ennyire várja a vele való találkozást, és ilyen kedvesen bánik vele, csak azért mert 38 évvel ezelőtt jól végezte munkáját.

“Nem tudom hány nővér olyan szerencsés, hogy valaki ennyi éven keresztül őrzi emlékét.”

Annyira meghatódtam, amikor elolvastam ezt a hihetetlen történetet, különös tekintettel arra, amit Amanda véghezvitt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!